Geld besparen is iets wat we allemaal willen, maar dat we het ook kunnen doen én tegelijkertijd het milieu kunnen sparen is mooi meegenomen! Hoe? We geven het je mee in drie stappen:

  1. Beperk het energieverbruik en ga verspilling tegen

Door de juiste keuzes te maken in huis, kan je het energieverbruik naar beneden halen en zo energieverspillingen tegen gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan alles wat te maken heeft met de isolatie van gevels en daken.

Een goed startpunt is een professional laten langskomen om een grondige check-up van je isolatie te doen. Want, een goed geïsoleerd huis, houdt de warmte beter binnen waardoor je minder energie moet verbruiken en dus geld bespaart!

  1. Maak maximaal gebruik van duurzame bronnen

We weten allemaal dat fossiele brandstoffen niet alleen slecht zijn voor het milieu, maar dat ze ook bijna uitgeput zijn. Hoog tijd dus om ook in huis over te schakelen op energie uit duurzame bronnen, zoals wind-, water- en zonne-energie.

Zo kan je een zonneboiler laten zetten of eens nadenken om eventueel zonnepanelen te plaatsen. Eerder kon je hier al 3 manieren lezen om dat laatste goedkoper te doen! (Link naar 1e artikel)

 

  1. Gebruik fossiele brandstoffen zo efficiënt mogelijk

Hoewel we allemaal al goed bezig zijn, is er nog een lange weg te gaan vooraleer we volledig gebruik zullen en kunnen maken van duurzame bronnen, dus helaas moeten we voor onze resterende energiebehoefte nog beroep doen op fossiele brandstoffen.

Maar, dat kan wel op een zo efficiënt mogelijke manier! Denk bijvoorbeeld aan een warmtepomp, lage temperatuurverwarming (zoals vloerverwarming) of beperk de lengte van leidingen in verwarmings- en ventilatiesystemen.

En zo zorg jij in drie stappen voor een energiezuinig huis, waarmee je op termijn zelfs geld kan besparen. Een win-win situatie!