Er zijn veel verschillende manieren op je huis te isoleren en te besparen op je energierekening. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan spouwmuurisolatie? Veel huizen in België hebben last van windruis en daardoor vloeit de kou als het ware naar binnen. Niet isoleren kan je jaarlijks onnodig honderden euro’s kosten. Spouwmuurisolatie zorgt ervoor dat je muren weer goed zijn geïsoleerd en dat je weer lekker warm in huis zit. Het is dan ook de goedkoopste vorm van isoleren met het hoogste rendement!

Premie van de overheid

Laten we het eerst hebben over de premie. De Belgische overheid heeft als klimaatdoelstelling bepaald dat ze geen energieverspillende woningen meer willen hebben in het jaar 2020. Isolatiepremies zijn daarom in het leven geroepen voor huiseigenaren om goedkoper je huis te isoleren. Je ontvangt nu tot wel 5 euro per m2. Als beschermde klant kreeg je vorig jaar nog 50% opslag, maar deze regeling is veranderd in 2018. Nu krijgen beschermde klanten 9 euro per m2 voor de installatie van de spouwmuurisolatie. Wel moet de deskundige of isolatiebedrijf met STS 71-1 norm werken. De lambdawaarde maximaal 0.065W/mK bedragen voor de aanmerking op de premie. Deze premies bieden een enorm voordeel bied voor spouwmuurisolatie!

Wat zijn de andere voordelen?

Als je besluit om spouwisolatie te installeren bied dat een aantal hele gunstige voordelen.
– De aanleg kan binnen 1 dag aangebracht worden, buitenshuis
– Structureel veranderd er niets aan je woning
– Er is geen bouwvergunning nodig voor de aanleg
– Voorkom vocht- en schimmelproblemen
– Je bespaart tot wel 700 euro per jaar
– Je verdient je investering terug binnen 3 tot 5 jaar door de lagere energieverspilling per jaar. Bereken je oplevering met de Energiewinstcalculator van de overheid

Waarom spouwmuurisolatie installeren?

Ten eerste brengt het een enorme besparing op je energieverbruik. Verschillen in temperatuur en extreme winters zorgen ervoor dat je meer moet stoken in huis. Deze extra kosten worden verholpen door het plaatsen spouwmuurisolatie en dat scheelt je weer wat extra euro’s op jaarbasis! Ten tweede wordt de warmte in huis beter vastgehouden. Het zal er niet meer tochten omdat de wind niet meer tussen de muren slipt. Een beter huis voor iedereen dus!

Ook heeft de overheid nu wettelijk bepaald om isolatie aan te brengen voor iedere nieuwbouwwoning, waar het vroeger een eigen keuze was. Dit speelt nu ook een steeds grotere rol in het aankoopgedrag van een woning voor een grote groep mensen. Het isoleren van de muren kan snel geregeld worden door een erkend bedrijf bij jou in de regio.