Alarmsystemen zijn er in heel veel verschillende vormen. Afhankelijk van jouw situatie zou het kunnen dat jij een ander type alarmsysteem nodig hebt dan je buurman. Het aanbod is groot en het kan daarom moeilijk zijn om te weten waar je moet beginnen. Wij zetten voor jou hier de verschillende mogelijkheden op een rijtje!

Bekabeld of draadloos?

Eerst en vooral moet je nadenken wat voor type alarmsysteem je wenst: bekabeld of draadloos? Beide hebben hun voor- en nadelen. Zo is een bekabeld systeem over het algemeen iets lager in prijs en heel betrouwbaar, maar dan weer moeilijker om te installeren en lastig om uit te breiden. Een draadloos systeem is dan weer eenvoudiger uit te breiden en gemakkelijk te bedienen met een smartphone, maar heeft momenteel dan weer iets minder verkrijgbare modellen.

Gelukkig bestaat het beste van twee werelden ook! Een ‘hybride’ installatie combineert de voordelen van een bekabeld en draadloos systeem in één, maar is qua prijs dan weer duurder.

Uitbreidingen

Naast de keuze voor een bekabeld of draadloos systeem zijn er nog tal van mogelijke uitbreidingen om het alarmsysteem helemaal af te stemmen naar jouw noden en wensen. Enkele mogelijkheden zijn inbraakbeveiliging en camerabewaking

Inbraakbeveiliging

Elke woning heeft zijn of haar kwetsbare plekken. Ook die van jou. Inbraakbeveiliging kan die kwetsbare plekken beter beveiligen en geeft je een groter gevoel van veiligheid. Buitenverlichting is bijvoorbeeld al een eerste, goedkope en makkelijke manier van inbraakbeveiliging. Daarnaast kan je ook kiezen om hang- en sluitwerk aan ramen en deuren te laten bevestigen. Een anti-inbraakstrip is hier een voorbeeld van en wordt vaak gebruikt op ramen en deuren als barrière tegen inbraken.

Camerabewaking

Voor de meest uitgebreide en complete inbraakbeveiliging kies je best voor een alarmsysteem mét camerabewaking. Zo kan je ten allen tijde zien wat er in en rond je woning gebeurt, ook wanneer je niet aanwezig bent. Er zijn heel veel verschillende soorten camera’s voor camerabewaking, gaande van mini camera’s tot bullet camera’s en zelfs complete sets. Een mini camera is onzichtbaar terwijl een bullet camera net heel prominent aanwezig is, om zo mogelijke inbrekers af te schrikken.

Laat je in het maken van een keuze begeleiden door een specialist, zij kennen de producten en weten het beste wat voor jouw situatie het meest geschikte alarmsysteem is!